Kindercoaching

Zowel volwassenen/ouders als kinderen hebben het vaak druk. Soms is hierdoor nauwelijks ruimte en tijd voor jezelf om weer op adem te komen en de dingen van alledag te verwerken. Terwijl dit voor ieder mens en in het bijzonder voor hooggevoelige kinderen juist zo belangrijk is. Kinderen die hooggevoelig zijn, zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze veel emoties en gevoelens uit de omgeving oppakken. Daarbij willen ze bewust dan wel onbewust hun ouders/verzorgers vaak ontzien en niet 'belasten' met hun gevoelens en emoties. Terwijl je als ouder niets liever wilt dan dat je kind zijn of haar gevoelens en emoties met je deelt.

Wat kan Vlindervlucht kindercoaching bieden?

Een vast moment in de week of bijvoorbeeld twee weken, mede afhankelijk van wat het kind zelf aangeeft fijn te vinden, waarop even helemaal niets moet en er in een ongedwongen sfeer rust en ruimte kan ontstaan waarbij het kind zelf aangeeft of het wil praten en zo ja waarover. Soms wil het bijvoorbeeld alleen maar een tekening maken. Ook dat is helemaal prima. Je kind staat centraal. Waar het om gaat, is dat er een moment van rust, ruimte en ontspanning ontstaat waarin onverwerkte weggestopte emoties, gevoelens en ervaringen de kans kunnen krijgen om in alle rust verwerkt te worden waardoor je kind zich weer op kan laden en op termijn lekkerder in zijn/haar vel kan komen te zitten.

Door mijn eigen hooggevoeligheid maak ik makkelijk contact met kinderen en hun gevoelens, emoties en belevingswereld. Dit wordt nog eens versterkt door mijn eigen ervaringen als hooggevoelig kind. Daarbij ben ik in de ogen van het kind een betrekkelijke 'buitenstaander' waardoor het soms net iets meer emoties en gevoelens durft te delen zonder daarbij de angst te hebben mij daarmee te 'belasten'.

Werken met kinderen vind ik prachtig. Ze zijn puur, oprecht en eerlijk en ik ervaar het dan ook als een cadeau om met ze te werken. Ieder kind verdient een veilige basis waarin het helemaal zichzelf kan en mag zijn en gewaardeerd en gerespecteerd wordt om wie hij of zij werkelijk is. Mede uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dit is voor je persoonlijke ontwikkeling en je verdere leven.

Wat kan Vlindervlucht kindercoaching niet bieden?

Het is ten allen tijde belangrijk om bij onder andere gedragsstoornissen, ADHD, autisme, PDD-NOS etc. de daarvoor erkende professionele specialist(en) in te schakelen/te raadplegen. Vlindervlucht kindercoaching is geen vervanging voor specialistische medische hulp en/of huisarts en stelt geen diagnoses. Wel kan Vlindervlucht kindercoaching een welkome aanvulling zijn.

 

Kind

Weet je nog hoe het was?
Zittend in het gras
madeliefjes om je heen.
Je voelde je nooit alleen.
Volmaakt gelukkig in het moment.
Blij.
Je was een kind
en je was vrij.

© 2013 Irene Penninkhof